Zsolt írta:Ha kell, megkeresem a méretét de szerintem ne a szegmens kijelző méretével kezd, hanem a működési elvével, vagy kapcsolási rajzal. A méretek a legutolsó folyamat. Erre vannak áramköri szimulációs programok, amit én is használtam.
Egyéb "konkrétabb" relikvia készítéshez meg találsz képes leírást a delorean.hu galériájában, vagy facebook profilomban is.
Én azt javaslom ne az egyik legbonyolultabbal kezd, mert elveszi a kedvet... (magamból kiindulva, mert hogy én alapvetően hülye vagyok az elektronikához) Egyszerű nagy tervekkel előállni, de aztán a végén sosem lesz belőle semmi.
Kérdezd meg a Szabit, hogy a füstölő is mekkora szívás volt, pedig elsőre nem tűnik bonyolult szerkezetnek, mert semmi elektronika nincs benne.
Az időáramkör egyébként azért érdekes számomra, mert most ismerkedek az Arduino-val, s egyelőre úgy tűnik, hogy egy (vagy több) Arduino-panellel viszonylag egyszerűen megvalósítható a dolog. A legnagyobb bökkenő számomra a három kijelző, amiből elképzeléseim szerint legalább kettőnek szinkronban kéne lennie. Valahogy úgy képzeltem el, hogy a "present time" mutatná (logikusan) az aktuális időt, a "destination time" az ébresztés ideje lenne (egyfajta időugrás ugyebár...

). Na ezt a kettőt kéne egy panellal lekezelni, hogy szinkronban tudjanak működni, míg a "last time departed" kijelzőn meg véletlenszerűen kerülnének kijelzésre a filmben szereplő dátumok, amit egy teljesen független panel is vezérelhet.
Nálam az a baj, hogy a kézügyességem is rossz, meg az elektronikához is béna vagyok. De talán az utóbbival boldogulok jobban, legalábbis "felhasználói" szinten... Tervezni nem igazán megy, legfeljebb ilyen digitális vezérlésű nyavalyák, meg kitek összepakolászása. De persze szétnézek, mit is lehetne idehaza összeügyeskedni...