Szerintem a Facebook sok embert vissz rossz irányba,
és most hogy nálunk is számítanak a hírek, szerintem jobb lenne ha pihentetnék a “szolgáltatást”.
Egyébként nem fogják, mert az elég nagy bevétel kiesést okozna nekik.
Anno nem akartam okostelefon,t minek, itt az asztali PC, bármi pillanat alatt elérhető - ha előtte ülök.
Aztán egy barátom rábeszélt egy Iphone-ra. Rájöttem, hogy jó, gyors, de sosem telepítettem rá facebookot amire büszke vagyok, csak messengert.
Aztán a cégben kaptam egy androidos telefont és egy tabletet, mert mennyivel meggyorsítja a napi tucatnyi fotó készítését feltöltését online adatbázisba stb stb.

Nem bírom kezelni ezeket. Most nem azért mert hogy android (mondjuk azért is, hülye vagyok hozzá, lassú szar, sokkal körülményesebb, mint az Iphone-om, pedig mindig is hittem, hogy az a nehézkesebb). Ma könyörögtem egy PC-ért, megkaptam, minden happy.

Bár kibaszott lassú gép, mint egy 486-os, nem tudom, hogy... plusz a szerverről is az anyám se tudja mi a lószaron keresztül kell minden egyes fájlt külön verejtékkel elérnem.

Megizzasztottam a rendszergazdát, meg pl. hogy a készített melós fotóim GPS adatait valahogy úgy rendezzem hogy utána rá tudjak keresni egy telóról mentett munkára, hogy hol készült (mert ki a franc emlékszik arra évek, vagy akár hónapok, hetek múltán is akár egy névről)...
Szóval röviden a modernitás közelebb hozta a tudást, a hírt, de csak úgy, mintha régen minden harmadik házban könyvtár nyílt volna... bejárati ajtó nélkül.
De a saját gépemen aminél most is ülök, ilyen bajom nincs. Gyorsan tudok írni, viszonylag hibamentesen, látom a képet rendesen, stabil az internet, és le sem merül. sokkal gyorsabban tudom kezelni az adatot. Kielégíteni a tudatalatt kialakult, felgyorsult információ iránti éhséget. A seggPC-n ez nem megy. A FB is túl felgyorsult, ha fél napig ülnék a gép előtt, sem tudnék tegnapig visszagörgetni, annyi a "hír", már régen el is engedtem, főleg, hogy a fele már nem a kapcsolatokról, hanem a reklámról meg a blődségekről szól, kicsi rész esetleg a világ összeomlását segítő hírekről.
Ezzel a fórummal meg annyi, hogy tényleg a FB csopiban minden naprakész tudna lenni, nekem másra nincs is szükségem amúgy, hiszen ott van kép-videó, ha meg valami nem tetszik vagy nem érsz rá, vagy elengeded, vagy ráérősen kezeled, csak újat írni már alapvetően nehéz ugye témába vágóan.
SSD-t kell belerakni aztán jó lesz. HDD-vel a Win 10 eléggé nyuggertempóban üzemel.